preview

Профілактичні щеплення перед поЇздкою в екзотичні краЇни

Опубліковано: 2019-01-04

Нерозумно витратити купу грошей на дорогу до дивовижних пейзажів

Профілактичні щеплення проти жовтої лихоманки, пневмококової інфекції та інших захворювань, що проводяться перед поїздкою до екзотичних країн.

Перед поїздкою дізнайтеся, на що хворіють там, куди зібралися.

Наймальовничіші куточки планети часто відрізняються наявністю важкої епідеміологічної обстановки. Для захисту туристів від небезпечних інфекцій ВООЗ склала перелік щеплень, які необхідно зробити перед відвідинами тієї чи іншої країни. Обов'язковий сертифікат про вакцинацію від жовтої лихоманки при відвідуванні країн екваторіальної Африки та Південної Америки (Панама, Колумбія, Бразилія, Перу, Венесуела). За відсутності цих сертифікатів прикордонники цих країн не випустять з аеропорту. У деякі країни (наприклад, до Індії) краще їхати щепленим від черевного тифу. А якщо зібралися на Далекий Схід Росії чи побувати в Японії, необхідний захист від кліщового енцефаліту. Тому ще на етапі планування поїздки дізнайтесь у туроператора чи в посольстві, чим хворіють у цій країні і яких заходів профілактики вам слід вжити.

Абсолютно всім пацієнтам з хронічними захворюваннями органів бронхолегеневої системи, з імунодефіцитними станами та людям старше 65 років рекомендується вакцинуватися від грипу та пневмококової інфекції незалежно від того, до якої країни світу вони вирушають.

Правильно проведені профілактичні щеплення запорука вдалого відпочинку.

Зайнятися профілактикою потрібно заздалегідь. Вакцини в щеплені кабінети замовляють за необхідності. Доставка може тривати до двох тижнів. Крім того, вакцина проти жовтої лихоманки, наприклад, розфасована парними дозами, і лаборанти чекатимуть на другого пацієнта. Тому подбайте про щеплення за 6-8 тижнів до поїздки, але не пізніше 10 днів до від'їзду.

При необхідності зробити щеплення враховуйте їх сумісність. Наприклад, вакцинація від жовтої лихоманки та гепатиту А або В може бути одночасною. Але якщо раптом не виявилося однієї з вакцин у наявності, то доповнити комплект прищеплення в іншому місці потрібно протягом трьох годин. Інакше доведеться чекати від 30 до 60 днів, щоб імунолог дозволив наступне щеплення. І ще: після щеплення від жовтої пропасниці протягом 10 днів не можна приймати алкоголь. Інакше імунітет не формується.

Повернутися назад
Запис на прийом
Контактний номер
Результат Досліджень