preview

Як правильно організувати харчування дітей восени

Опубліковано: 2022-09-12

Осінь-це саме та пора року,коли організм дитини готується до зими,холодів та сезонам простудних захворювань. 

Тому правильно організоване харчування здатне збільшити опір дитячого організму до різноманітних хвороб.
Наші лікарі радять дотримуватись трьох принципів здорового
харчування : помірність,різноманітність та збалансованість.
  • Помірність полягає в тому щоб у кожному споживанні їжі було всього потроху,це допоможе дитині не споживати енергії більше або менше,ніж вона витрачає її в процесі життєдіяльності.
  • Різноманітність передбачає споживання усіх основних груп 
продуктів ,таких як:
хліб та крупи- це джерело майже всіх основних харчових речовин-білків,жирів та вуглеводів,деяких вітамінів (В,В2,РР),мінеральних солей (магнію, заліза,селену),також в них є рослинні волокна,які забезпечують роботу кишечника та жовчного міхура. Найбільш корисними крупами для дітей вважаються гречана,рисова та вівсяна.
овочі та фрукти-це джерело мінералів вітамінів та інших корисних сумішей,які зміцнюють імунітет дітей (восени найбільш корисними будуть яблука,сливи,тиква,морква,буряк,айва,апельсин ,тощо)
м'ясо – важливий продукт дитячого харчування,який забезпечує організм білком тваринного походження. Білки необхідні дитині як основний пластичний матеріал для побудови всіх клітин та тканин організму. Вони також беруть участь у виробленні антитіл та формуванні імунітету.
молочні продукти є життєво важливим елементом харчування в раціоні кожної дитини ,адже завдяки вмісту поживних речовин(калію та заліза) та вітамінів(А,В,С,D),вони є будівельним матеріалом для всіх органів і систем організму
  • Збалансованість означає правильне співвідношення цих груп. Для того щоб їжа приносила користь,треба чітко знати години харчування а також правильно розподілити коли ці продукти вживати (наприклад м'ясо,рибу,квасолю вживають на сніданок та обід,а страви з круп та овочів на вечерю.
Повернутися назад
Запис на прийом
Контактний номер
Результат Досліджень