preview

У КЛІНІЦІ ПРОВОДИТЬСЯ ДІАГНОСТИКА ГРИПУ І ГРВІ МЕТОДОМ ПЛР

Опубліковано: 2020-09-30

Головний біль, висока температура, кашель, слабкість – ознаки коронавірусу, грипу та застуди часом важко розрізнити. На першому етапі захворювання симптоми нового коронавірусу SARS-CoV-2 можна легко сплутати з проявами грипу та застуди.

Як COVID 19, і грип мають подібну клінічну картину. Тобто обидва віруси викликають респіраторні захворювання з варіантами перебігу від безсимптомного або легкого до важкого або зі смертельним результатом.

Причиною інших ГРВІ, що викликають грипоподібні захворювання людини, можуть бути респіраторно-синцитіальний вірус, метапневмовірус людини, віруси парагрипу 1-4, коронавіруси, риновіруси, аденовіруси та інші, що викликають захворювання верхніх і нижніх дихальних шляхів у осіб будь-якого віку, але найбільш важко групи підвищеного ризику

Отже, диференціювати COVID 19 сезонний грип від інших ГРВІ за клінічною картиною захворювання досить складно.

У зв'язку з цим лише своєчасна лабораторна діагностика може підтвердити або спростувати діагноз, від якого залежить правильне лікування. Для точного виявлення збудника вірусної інфекції необхідно здати мазок із носоглотки та ротоглотки. За результатами даного комплексного молекулярного дослідження методом ПЛР наш лікар зможе поставити обґрунтований діагноз і, у разі потреби, скоригує вже розпочате лікування.

Пакет ГРВІ включає:

Respiratory Syncytial virus;
Metapneumovirus;
Coronavirus;
Rhinovirus;
Adenovirus B, C, E;
Bocavirus;
Parainfluenza virus 1, 2, 3, 4;
Якісне визначення методом ПЛР.
Повернутися назад
Запис на прийом
Контактний номер
Результат Досліджень